Opening Soon: Ron Gastrobar Indonesia, de nieuwste gastrobar van Ron Blaauw!

2

De bekende chefkok Ron Blaauw is lekker op stoom! Nadat hij zijn sterrenrestaurant sloot omdat hij een meer laagdrempelig concept wilde bieden, opende hij in 2013 zijn RON Gastrobar in Amsterdam Zuid. In 2014 kwam daar de eerste vestiging van hotdogrestaurant The Fat Dog bij, waarna in 2015 het oosterse Ron Gastrobar Oriental opende. Dit jaar komt daar een volgend concept bij: Ron Gastrobar Indonesia!

Ron Gastrobar Indonesia 1

Deze derde gastrobar opent in Ouderkerk aan de Amstel in het voormalige restaurant ’t Deurtje. Bij dit nieuwe concept staat – zoals de naam al doet vermoeden – de Indonesische keuken centraal en dan in het specifiek de rijsttafel. Blaauw haalt zijn inspiratie hiervoor uit de klassieke receptenboekjes van mijn inmiddels overleden schoonmoeder die Indisch was.

Maar het zou Ron Blaauw niet zijn als hij aan deze klassieke recepten geen eigen twist geeft. Hij geeft dan ook aan dat het wel rijsttafel 2.0 gaat worden in de vorm van streetfood-achtige gerechtjes. De keuken gaat geleid worden door Agus Hermawan, de voormalige chef-kok van het Indonesische restaurant Blauw in Amsterdam.

Momenteel wordt nog druk verbouwd. Ron Gastrobar Indonesia zal naar verwachting zijn deuren half maart / begin april gaan openen.

Ron Gastrobar Indonesia 3


Ron Gastrobar Indonesia 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ron Gastrobar Indonesia

Waar: Amstelzijde 51, Ouderkerk aan de Amstel / Amstelveen

Wanneer: open vanaf half maart / begin april

Website: http://www.rongastrobar.nl/

Share.

About Author

2 reacties

 1. Paul van Daalen on

  Enige tijd geleden gegeten in Gastrobar Oriental, top, top, top!!

  Gisteren bij SVO in Ouderkerk heeft Ron Blauw getrakteerd op een overheerlijke sate en een potje zuur van Kesbeke t.b.v. vrijwilligers, waarvan ik er ook een ben.
  Ik kan niet wachten op de opening van de nieuwe zaak in Ouderkerk.
  De sate smaakte voortreffelijk, als dit een voorbode is van hetgeen er in Ouderkerk geboden gaat worden betekent dit een enorme aanwinst.

  Ron, voor gisteren, hartstikke bedankt!!

Leave A Reply