Tip: Kaasproeverij bij Fromagerie Kef!

2

Ook zo gek op lekkere kaasjes? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Fromagerie Kef, want dit is echt de hemel van Franse kaasjes!

Kef bestaat al meer dan 60 jaar en was destijds de eerste winkel in Nederland met Franse kazen. Ze verkopen er met heel veel passie een prachtig assortiment van exclusieve Franse (en ook wat Nederlandse) kazen.

Je kunt hier natuurlijk kaas halen om thuis van te genieten, maar wat helemaal leuk is: je kunt hier een proeverij doen op zondagmiddag. De ideale besteding van een regenachtige zondag!

Kies of je twee of drie plateau’s kaas wilt proeven (ieder plateau bestaat uit zo’n vijf kazen) en laat je verrassen. Je krijgt er heerlijk vers brood, goede olijven én bijpassende wijnen bij. De kazen worden opgebouwd van mild naar sterk en de medewerkers kennen vrijwel alle kaasboeren persoonlijk, waardoor ze bij iedere kaas enthousiast kunnen vertellen over de herkomst en wat de kaas zo bijzonder maakt. De combinatie van de geweldige kazen, de lekkere wijntjes en de gezellige sfeer zorgen ervoor dat je hier eigenlijk nooit meer weg wilt…

Ook heel erg leuk om cadeau te geven!

kef 8

Kef 7

Kef 2

Kef 4

Kef 1

Fromagerie Kef

Waar: Marnixstraat 192, Amsterdam Centrum

Wanneer: zondag tussen 12:00 en 18:00 uur

Website: http://www.abrahamkef.nl/Marnixstraat/proeverijen-2/

Share.

About Author

2 reacties

  1. Dennis Janssen on

    Ik ben een vaste klant bij Kef. Samen met Bettie Koster’s L’ Amuse vind ik het de beste “kaaswinkel” van Amsterdam. Kef ligt iets meer bij mij in de buurt en de prijzen van de kazen zijn vaak net iets schappelijker, terwijl de kwaliteit nagenoeg gelijk is. Daarnaast vind ik de service van de dames van Kef helemaal geweldig.

    Samen met mijn vrouw en kinderen (11 en 14) hebben we een proeverij gedaan. Heerlijke ervaring, uitstekende kazen met voor mijn vrouw bijpassende wijnen en voor de kinderen en mij non-alcoholische dranken. Ik kan het iedereen aanraden, hoewel ik de prijs per persoon wel enigszins prijzig vond. Maar goed, om mijn kinderen verder kennis te laten maken met de wereld die kaas heet, dat mag wat kosten :-).

    • Wat een leuk idee om dat met kinderen te doen! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met culinaire opvoeding inderdaad :-)

Leave A Reply