Tried & Tested: een streetfood wereldreis bij Jackson Dubois

0

Iedereen kent Caffe Esprit op het Spui wel. Maar wist je ook dat het hier tegenwoordig na 18:00 uur transformeert in een hippe bar? Bij het nieuwe Jackson Dubois word je meegenomen in een reis over de wereld met streetfood gerechten uit alle windstreken én bijzondere cocktails, speciaalbiertjes en champagnes.

Jackson Dubois 8

Jackson Dubois 9

Jackson Dubois 10

Het interieur is flink onder handen genomen en je zit hier heel gezellig in een leuke mix van jonge Amsterdamse locals en toeristen. Je zit tenslotte hartje centrum. Het concept is erg leuk: je kunt streetfood hapjes uit allerlei landen proeven en de gerechten zijn makkelijk te delen. Het is lastig om een keuze te maken van het menu, alles klinkt even lekker: Vietnamese spring rolls, een mini Indische rijsttafel, Britse fish & chips, Italiaanse pizza, Libanese falafel, Peruviaanse ceviche en nog veel meer.

Mijn tips: neem zeker de Pizza Bianca met verse truffel, mozzarella en parmezaanse kaas en het warme chocoladetaartje met Mort Subite Kriek, allebei om je vingers bij op te eten!

Jackson Dubois 3

Jackson Dubois 2

Jackson Dubois 6

Ook qua drankjes kun je een wereldreis maken; van een Bintang biertje uit Indonesië tot een Edelweiss uit Australië of een Birra Moretti uit Italië. Meer van de bubbels? Ze hebben hier veel bijzondere champagnesoorten (de meesten ook per glas), ook van de wat minder bekende champagnehuizen. En ook voor cocktails zit je hier goed, bijvoorbeeld voor een ‘hoptail’ met bier of een ‘grapetail’ met champagne.

Leuke plek voor een avondje borrelen en lekker eten in het centrum dus!

Jackson Dubois 4

Jackson Dubois 5

Bar Jackson Dubois

Waar: Spui 10, Amsterdam

Wanneer: woensdag t/m zondag vanaf 18:00 uur

Website: http://www.jacksondubois.com/

Share.

About Author

Comments are closed.