Sushi in één van de mooiste tuinen van Amsterdam: Genki

0

All-you-can-eat sushi eten, het klinkt niet heel romantisch. Dineren in een zonnige en historische tuin in de binnenstad van Amsterdam echter wél. Bij Genki heb je het beste van both worlds en kan het all-you-can-eat sushi eten toch ineens een romantisch avondje uit worden.

IMG_1310[1]      IMG_1312[1]

Genki heeft een uitgebreid menu bestaande uit onder andere maki, sashimi, nigiri, handrolls en vele kleine Aziatische gerechtjes. Je kunt hier in verschillende rondes onbeperkt van bestellen en dus makkelijk van alles wat proeven. De sushi is over het algemeen heel goed en vers. Vooral de tempura garnaal maki, california handroll, gyoza (kippenpasteitjes) en beef rolletjes zijn echt aanraders. Wat je echter wel kunt overslaan is de Sint Jacobsschelp (weinig smaak) en de spicy tuna maki zijn ook niet de beste die ik heb gegeten (het pittige overheerst te veel ten opzichte van de tonijnsmaak). Als je nog een plekje over hebt na al die sushi, probeer dan als dessert vooral het sesam ijs. Heel bijzonder van smaak!

IMG_1318[1]     IMG_1322[1]     IMG_1323[1]     IMG_1325[1]

De sfeer en het decor is vooral buiten noemenswaardig; de tuin is werkelijk prachtig gelegen tussen de historische panden. Echt een oase van rust in de drukte van het centrum, een unieke plek. Binnen is de inrichting van het restaurant weinig bijzonder en heeft het een vrij slechte akoestiek, dus het is hier vooral aan te raden op een zonnige dag in de tuin.

Genki tuin     IMG_1311[1]

Ook de service is wisselend. We begonnen de avond met een positieve ervaring. De wijn die wij wilden bestellen bleek niet meer op voorraad, maar er werd ons een betere fles wijn (van ruim 10 euro duurder) aangeboden tegen dezelfde prijs. Heel netjes! Ook wordt onze wijn continu bijgeschonken en is de ober altijd in de buurt als je hem nodig hebt, wat een aangename afwisseling is op de vele Amsterdamse restaurants waar je genegeerd wordt door het bedienend personeel. Minder klantvriendelijk is echter dat ze de bordjes soms letterlijk komen ophalen terwijl je net de laatste hap hebt opgepakt en dat ze geen pinautomaat hebben. Dat is echt niet van deze tijd natuurlijk en erg onhandig, vrijwel alle klanten moesten naar een nabijgelegen pinautomaat lopen om contact geld op te nemen. Hopelijk wordt hier snel wat aan gedaan!

IMG_1316[1]     IMG_0528[1]

Al met al niet het beste sushi restaurant van de stad, maar binnen de categorie all-you-can-eat sushi restaurants wel zeker de beste qua prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt hier heerlijk eten tegen een zeer goede prijs. En de mooie tuin is dus zeker een pluspunt op een zonnige dag!

Ze werken bij Genki met shifts van twee uur. Tip: neem de late shift (vanaf 20:00 uur) zodat je lekker rustig kunt zitten zonder een gehaast gevoel. Reserveren is hier overigens aan te raden, het kan vrij druk zijn. Ook leuk om een bezoekje aan Genki te combineren met een bioscoopje of een leuke cocktailbar hier in de buurt (Door74 of Dvars bijvoorbeeld). Enjoy!

 

Genki 

Adres: Reguliersdwarsstraat 26

Website: Genki

Prijs: diner 25,95 euro / lunch 17,95

7.8 Goed
  • Eten 7.5
  • Drinken 8
  • Sfeer 8
  • Service 7.5
Share.

About Author

Leave A Reply