Tried & Tested: Even ‘de stad uit’ bij Pllek

0

Op een warme dag als vandaag wil je soms wel even de stadse drukte uit. Zand onder je voeten, uitzicht op het water, drankje erbij. Ga dan eens naar Pllek! Slechts een paar minuutjes reizen vanaf CS en toch ben je er even helemaal uit.

IMG_1551[1]     IMG_1558[1]

Om bij Pllek te komen hoef je alleen even de pont te nemen vanaf CS. Er hangt een fijn sfeertje. Beetje alternatief, lekker relaxed, beetje ongeorganiseerd, iedereen doet waar hij zin in heeft. ’s Middags is iedereen lekker aan het hangen in de zon aan het water, op één van de zitzakken of strandstoelen. Je hebt vanaf het strandje mooi uitzicht op het IJ en het Centraal Station. Als het donker wordt, wordt een kampvuur aangemaakt buiten waar je gezellig omheen kunt zitten met je drankje. Romantisch!

IMG_1557[1]     IMG_1559[1]

Ze hebben lekkere voorgerechten op de kaart staan, maar we besluiten te gaan voor wat borrelhapjes. Nacho’s (altijd goed) en samosa’s. Prima begin. Als hoofdgerecht proeven we zowel de courgettebloem gevuld met ricotta en munt met quinoa en de dagspecialiteit van limburgse asperges. Allebei erg smaakvol. Uiteraard moeten de desserts ook nog even geproefd worden; we testen de vanille cheesecake met mango, kokos en cacao en de wortelwalnootcake met sinaasappelmascarpone. Niet de allerbeste cheesecake en carrotcake die we ooit aten, maar wederom wel gewoon erg lekker. Al met al is het eten niet heel bijzonder, maar gewoon goed. Prima om hier te blijven hangen voor eten na het borrelen dus.

IMG_1549[1]     IMG_1547[1]

IMG_1548[1]     IMG_1546[1]

Wat wel een verbeterpuntje waard is? De bediening… Wij hadden gereserveerd en werden met z’n 3’en aan een 6-persoons tafel geplaatst waar al 3 andere mensen aan zaten. Beetje vreemd. Toen we vroegen om een eigen tafel konden we wel boven zitten, maar daar is het zelfbediening en heb je geen uitzicht op het water meer. Toch maar gewoon zelf een plekje buiten gezocht dus. Maar ook eenmaal buiten moesten we steeds heel veel moeite doen om aandacht van de bediening te krijgen. Jammer!

Alleen de service nog even snel verbeteren dus, verder is dit een hele leuke plek om te vertoeven op een warme dag!

Share.

About Author

Leave A Reply