Just Opened: Grand Café De Tropen!

0

Grand Café De Tropen is geopend! En niet op de minste locatie: in het Tropenmuseum, aan het mooie Oosterpark. Deze prachtige monumentale plek schreeuwde wat mij betreft om een restaurant, dus dit grand café zal zeker een aanwinst voor de stad zijn.

Grand Café De Tropen biedt plaats aan 90 gasten en heeft ook nog een groot terras met uitzicht op het park waar maar liefst 100 mensen kunnen plaatsnemen. Studio Piet Boon is verantwoordelijk voor de inrichting met donkere, sfeervolle tinten. In het midden van de ruimte staan twee lange tafels waar iedereen kan aanschuiven voor een kopje koffie, om een krantje te lezen of om er te werken.

De Tropen 2     De Tropen 4

Maar ik hoor je denken, wat staat er dan op het menu van deze nieuwe hotspot in Oost? Chef-koks Roy van Loenen en Robin Tiemessen willen shared dining stimuleren, zoals ze zelf zeggen is hun mantra dan ook ‘Eat together’. Je kunt er zeven dagen per week terecht voor lunch, borrel en diner. Het menu is geïnspireerd op culturen en smaken van over de hele wereld en wordt bereid met lokale, verse ingrediënten. Zo eet je er Surinaamse pindasoep, Japanse kip salade, Thaise pompoen-kokossoep of een Tropenburger met ananas, bacon en cheddar. Of wat dacht je van Indonesische spekkoek met kokosijs, kiwi en pandan pannacotta? Yum!

Het is er ook nog eens heel betaalbaar met hoofdgerechten vanaf 13,50 euro, dus ik verwacht dat het binnenkort lastig wordt om hier een plekje te bemachtigen!

Tip: bestel er een cocktail, die krijg je geserveerd in een witte porseleinen ananas!

De Tropen 3     De Tropen 5

Grand Café De Tropen

Waar: Linnaeusstraat 2, Amsterdam Oost (ingang via het park)

Wanneer: maandag t/m zondag van 10:00 tot 22:00 uur

Website: http://amsterdamdetropen.nl/

 

Share.

About Author

Comments are closed.