Tried & Tested: NELIS Amsterdam, een nieuw pareltje in Oost!

0

De leuke plekken schieten uit de grond in Oost! In de Indische Buurt is er een paar maanden geleden weer zo’n pareltje bijgekomen: NELIS Amsterdam. Bij dit gezellige restaurant in de Sumatrastraat voel je je meteen thuis dankzij de gastvrijheid van eigenaren Kees en Inge.

Nelis 4     Nelis 7

Zoals ze zelf zeggen: ‘Bij NELIS koken we eenvoudige, herkenbare gerechten, bijzonder en goed bereid.’ En dat klopt helemaal. De gerechten lijken wellicht op het eerste oog niet zo speciaal, maar zijn dat zeker wel in de uitvoering. Zoals het voorgerecht van buffelmozzarella; de mozzarella is heel romig, de tomaten heel smaakvol en de ziltige gedroogde ham maakt het helemaal af. Dit bleek voor ieder gerecht hier op te gaan, de ingrediënten zijn duidelijk van topkwaliteit en de combinaties zijn heerlijk.

Ook de entrecôte met truffelmayonaise en Old Amsterdam, de huisgemaakte burger met spek en blauwe kaas en de geroosterde kabeljauwfilet met rode bietenrisotto zijn echt aanraders. Als je ook nog eindigt met het – meer dan royale – kaasplankje en een lekkere dessertwijn erbij dan kan je avond niet meer stuk.

En het leuke is, NELIS is nog heel betaalbaar ook. Bewust, omdat Kees en Inge het graag voor iedereen toegankelijk willen houden. Zo ben je voor de hoofdgerechten maar 14 tot 19 euro kwijt.

Vooral nu in de zomer is dit een topplek, want ze hebben een heerlijke achtertuin waar je lekker rustig en beschut zit op warme zomeravonden. Maar ook op koudere dagen zit je hier gezellig binnen, in één van de leuke zithoekjes die ze gecreëerd hebben. Hip, maar wel warm en heel ongedwongen.

Dit is zo’n adresje die je bijna het liefst voor je zelf zou willen houden…

Nelis 1     Nelis 5

Nelis 10     Nelis 11

Nelis 9     Nelis 8

NELIS Amsterdam

Waar: Sumatrastraat 28, Indische Buurt – Amsterdam

Wanneer: dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot ’s avonds laat

Website: http://www.nelisamsterdam.nl/

Share.

About Author

Comments are closed.