Opening Soon: De School Amsterdam – het nieuwe Club Trouw!

0

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Club Trouw zijn deuren sloot. Eindelijk is de opening van de langverwachte opvolger in zicht. Op 3 januari opent namelijk De School Amsterdam zijn deuren! Dit keer niet in Oost, maar Amsterdam West.

De School gaat zich vestigen in de Jan van Breemenstraat, achter het Mercatorplein in de Baarsjes. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, is de locatie van De School een voormalig schoolgebouw. Ze hebben daar een 24-uursvergunning gekregen voor 5 jaar lang en gaan zeven dagen per week open. En niet als Club Trouw wordt het niet alleen een club, maar ook een restaurant, café, concertpodium, expositieruimte en zelfs een sportlocatie (Het Gymlokaal). Ook heeft De School een grote binnentuin, het groene hart van het schoolgebouw.

Nou verheug ik mij uiteraard vooral op het restaurant! Deze gaat Restaurant DS heten en komt in een oude, open werkplaats in De School te zitten. Zoals ze zelf zeggen: “Deze ruimte biedt een fijn contrast tussen de oorspronkelijke industriële functie en het linnen en kaarslicht op tafel.” Je kunt hier een wekelijks wisselend menu verwachten waarin groenten een centrale rol spelen. Ze gaan open van dinsdag t/m zaterdagavond en je eet er 3 gangen voor €35, 5 gangen voor €42 en 7 gangen voor €49.

Naast het restaurant vind je Café DS waar je zeven dagen per week de hele dag lang terecht kunt voor simpele en gezonde gerechten. Het wordt een warme, huiselijke plek waar je kunt van een lekker ontbijtje, lunch of borrel. Fijn: ze hebben ook een groot terras!

Een extra reden om uit te kijken naar het nieuwe jaar dus! :-)

De School Amsterdam 3

De School Amsterdam 2

De School Amsterdam 4

De School Amsterdam 1

De School Amsterdam

Waar: Dr. Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam West

Wanneer: vanaf 3 januari zeven dagen per week geopend

Website: http://www.deschoolamsterdam.nl/nl/

Share.

About Author

Leave A Reply