Een beetje vakantiegevoel in eigen stad bij Café Cook

1

Soms verlang je terug naar dat moment dat je tijdens je vakantie op een terrasje op het dorpsplein zat, met een hapje en een drankje, genietend van de zon, even weg van alle verplichtingen en hectiek.

Dat gevoel overviel mij op het zonovergoten terras van Café Cook. Dit buurtrestaurantje ligt verscholen aan een idyllisch pleintje in de Baarsjes, zo’n plek waarvan je echt moet weten dat het er zit omdat je er anders niet komt. Dit pleintje is een oase van rust in de drukte van de stad. Vrijwel geen verkeer, een mooie kerk en een paar spelende kinderen vormen hier het uitzicht. Heerlijk stil is het er. En het grote terras is precies zo gesitueerd dat je de hele avond zon hebt.

Cook 2       Cook 3

De service is hartelijk. We worden warm begroet en als we een flesje rosé bestellen krijgen we daar zonder erom te hoeven vragen een karafje water bij. Top! Daar kunnen veel restaurants een voorbeeld aan nemen. Ook komt er wat goed brood met olijfolie, peper en zout op tafel.

Gezien het lekkere weer willen we eerst gewoon even lekker borrelen, dus we starten met wat hapjes. Naast de standaard bittergarnituurtjes, hebben ze hier ook wat leuke verrassende borrelhapjes. We testen er twee: de Thaise viskoekjes en de blauwe kaas risottobitterballen met tomaten relish. De viskoekjes zijn lekker licht pittig en hebben een fijne, frisse citroengras smaak. De risottobitterballen zijn goed van structuur en net precies zoutig genoeg van de blauwe kaas.  De beloofde tomaten relish lijkt echter gewoon zoetzure saus en deze doet helaas zeker geen goed aan de bitterballen. Gelukkig zijn ze heerlijk zonder saus, maar hier lijkt niet echt over te zijn nagedacht.

Cook 6      Cook 5

Na een kijkje op de menukaart blijken ze ook veel aantrekkelijk klinkende voorgerechten te hebben, maar gezien de hapjes die we al op hebben gaan we maar direct over naar de hoofdgerechten (en gluren we vast naar de desserts uiteraard, voorbereiding is een must :-)). We proeven de lamsfilet met pastinaakpolenta, jus van gerookte knoflook en winterpeen gekarameliseerd in citroen en munt en de kabeljauwhaas met parmaham, huisgemaakte tortellini van artisjok en een salsa van Hollandse asperges. Beiden erg smaakvol. De kabeljauw is lekker sappig gebleven door het jasje van parmaham en de tortellini is goed van smaak. De lamsfilet is mooi licht rosé gebakken en het taartje van pastinaakpolenta is verrassend lekker. Jammer is wel dat de wortel erg zurig van smaak is geworden door het karameliseren met citroen, dat had iets minder gemogen. 

Cook 7      Cook 8

Aangezien we dus al even gespiekt hadden op de dessertkaart, wisten we dat we dit niet aan ons voorbij konden laten gaan. Het werden de citroen merengue taart van Holtkamp en de chocoladetaart met zeezoutkaramel en creme fraîche. Taart van Holtkamp is natuurlijk altijd goed, dus ook deze was weer genieten. De chocoladetaart lijkt huisgemaakt en is echt een aanrader. Het zoete van de chocolade in combinatie met het ziltige van het zeezout en het friszurige van de creme fraîche is heerlijk samen. Een hele goede afsluiter! 

Cook 9

Café Cook scoort goed op alle vlakken en je gaat hier gegarandeerd blij en ontspannen weer weg.Zeker een bezoekje waard om relaxed een terrasje te pakken of voor een fijn dinertje in de zon.

 

Café Cook

Waar: James Cookstraat 2

Kosten: hoofdgerechten tussen de 15 en 18 euro

Website: http://www.cafecook.nl/

 

8.1 Goed
  • Eten 7.8
  • Drinken 7.5
  • Service 8.5
  • Sfeer 8.5
Share.

About Author

1 reactie

  1. Cafe Cook is heerlijk! Ben er al een tijd niet geweest, maar dit inspireert me wel om er snel weer eens af te spreken. Leuk!

Leave A Reply