Tip: De top 5 food festivals in Amsterdam van dit voorjaar!

0

Het mooie weer gaat er nu dan toch echt bijna aankomen en dat betekent ook… dat de food festivals weer gaan beginnen! Ik heb de 5 leukste food festivals in Amsterdam van dit voorjaar voor je op een rijtje gezet. Pak je agenda er maar vast bij, want deze wil je niet missen!

Culy Food Festival 1

Culy Food Festival – 4 & 5 mei, SugarCity – Halfweg

Online magazine Culy.nl gaat offline met hun eigen festival tijdens het Paasweekend. SugarCity wordt omgetoverd tot een culinair walhalla vol met pop-up restaurants, culinaire workshops, food fotografie lessen, stands met lekkere food producten, een grote bar én goede muziek. Dat alles met een relaxte sfeer en zonder torenhoge prijzen.

Food Film Festival

Food Film Festival – 9 t/m 11 mei, Westergasfabriek

Drie dagen lang de mooiste en lekkerste films over eten, van shorts tot speelfilms en documentaires. Daar moet natuurlijk bij gegeten worden, dus je vindt op het terrein bij de Westergasfabriek ook food trucks, een food markt, food workshops én een festival restaurant waar chef-kok Joris Bijdendijk (Bridges, Rijks) de sterren van de hemel kookt. De kaartverkoop start op 12 april!

Rollende Keukens

Rollende Keukens – 13 t/m 17 mei, Westergasterrein

Niet meer weg te denken uit het food festival programma! Rollende Keukens is één van de meest druk bezochte festivals in Amsterdam. Het hele Westergasterrein vult zich met tientallen food trucks met gerechten en hapjes uit alle windstreken. Voor iedereen wat wils dus. Supergezellig, maar je moet wel tegen wat drukte kunnen… Gratis toegankelijk!

Coffee Festival

Amsterdam Coffee Festival – 15 t/m 17 mei, NDSM-werf

Een wat minder bekend festival, maar niet te missen voor koffie liefhebbers. Het NDSM-werf verandert drie dagen lang in één grote koffiebar. Ontdek de nieuwste koffietrends, neem een kijkje bij de Dutch Latte Art Championship, bezoek de streetfood markt of doe mee aan een koffie workshop.

Taste 1

Taste of Amsterdam – 4 t/m 7 juni, Amstelpark

De wat meer chique variant onder de food festivals. In het Amstelpark komen de beste restaurants van de stad samen om daar hun signature dishes te presenteren. Hier proef je culinair hoogstaande gerechtjes, drink je de nieuwste zomercocktails en luister je naar live muziek in het magische sfeertje van het sfeervol verlichte park. Dit jaar vind je er onder andere &Samhoud Places, Le Garage, Loetje en Jamie Oliver’s Fifteen.

 

Share.

About Author

Comments are closed.