Food & films, een ideale combinatie

0

Heerlijk eten gecombineerd met films over heerlijk eten, kan het nog beter? Dat dachten de mensen achter de Youth Food Movement ook en zo werd het Food Film Festival geboren. Een driedaags festival met films, workshops, debatten, een restaurant, een food truck markt en nog veel meer. Het festival is zo populair geworden dat het moest verhuizen van Studio/K naar een grotere locatie bij de Westergasfabriek. Dat moest geproefd worden!

IMG_1446[1] IMG_1436[1]

Ik bezocht de Zweedse film Love and Lemons (‘Sma citroner gula’), een romantische komedie over een vrouw die na vele tegenslagen haar droom achterna gaat en haar eigen restaurant opent. Een heerlijke feelgood film! De meest heerlijke gerechten passeren de revue en dat maakt hongerig, dus snel kijken wat er voor lekkers te eten is op en rondom het festival.

Love and Lemons

De ultieme film snack? Popcorn natuurlijk! Maar dan niet van die saaie en kleffe popcorn, maar de heerlijke Rainbow Popcorn van John Altman. We proefden de biologische zoute popcorn, heel vers en met een heerlijk kruidige smaak. De eveneens biologische frites van Grizzl waren ook niet te versmaden. Goed krokant, een echte aardappelstructuur en huisgemaakte mayo met een lekker zuurtje.

IMG_1443[1] IMG_1439[1]

De grootste food aanrader op het festival was echter wel de curry van de mannen van de food truck Curryup!. We proefden de ‘Royal Pumpkin Curry’, een vegetarische curry met o.a. geroosterde pompoen, yoghurt, doperwten en een pappadum. De curry is goed kruidig en pittig, wat een heerlijke combinatie is met de frisse yoghurtsaus. Het enige nadeel was dat het bakje niet groter was…

IMG_1438[1] IMG_1445[1]

Wil je tussendoor even de warmte opzoeken? (Wij waren er namelijk op een helaas zeer regenachtige en koude dag dag…) Ga dan ook zeker even naar Pacific Parc. Altijd een heel relaxte plek voor een hapje en drankje. Hier proefden we de speltsalade met wortelgroenten, pecannoten, gojibessen en feta. Heerlijk en toch supergezond!

IMG_1435[1]

Oftewel; je moet het Food Film Festival zeker bezoeken als je van films en lekker eten houdt! (Eigenlijk moet iedereen hier dus heengaan…)

Waar: Westergasfabriek

Wanneer: 9 t/m 11 mei

Kosten: filmkaartjes 10,50 /diner 32,50 / workshops 14,50-39,50 / hapjes foodtrucks 2,00-8,00

8.5 Zeer goed
  • Eten 8.5
  • Drinken 8.5
  • Sfeer 9
  • Service 8
Share.

About Author

Leave A Reply