Just Opened: Eten in huiskamerrestaurants via AirDnD

0
Heb je al gehoord van AirDnD? Klinkt als AirBnB inderdaad en daar lijkt het concept ook een beetje op, maar met het verschil dat het hierbij gaat om eten bij onbekende mensen. Oftewel, hobbykoks die een huiskamerrestaurant hebben! Dit kan in eigen stad, maar natuurlijk ook in een andere stad.
AirDnD is de grootste kookclub van Nederland
AirDnD – wat staat voor Air Drink ’n Dine – maakt het dus mogelijk voor hobbykoks om hun eigen huiskamerrestaurant te openen en hun culinaire creaties zo te delen met hun gasten. Er staan nu al 700 huiskamerrestaurants geregistreerd op AirDnD.nl. Ze hebben als doel om binnen 1 jaar 500.000 Nederlanders bij elkaar aan tafel te brengen om zo Nederland gastvrijer en gezelliger te maken. Het gaat dan ook niet alleen om het eten, maar vooral om de ontmoetingen die gaan plaatsvinden tussen kookliefhebbers. Ze zeggen niet voor niks dat eten verbindt natuurlijk! Je zou AirDnD dan ook kunnen zien als de grootste kookclub van Nederland.
Airdnd 2
Simpel zoeken, boeken, dineren & beoordelen
Allereerst upload de hobbykok zijn lekkerste menu’s op AirDnD, waarna de gast op de site zijn diner zoekt, boekt en betaalt. Op de dag van het diner schuif je als gast aan bij de chef en geniet van alle gerechten en drankjes die je voorgeschoteld krijgt. Achteraf kun je als gast op de site je mening geven over het diner. Liever alleen eten met mensen die je kent? Je kunt ook een ‘private dinner’ boeken met je eigen vriendengroep.
Al meer dan 50 restaurants in Amsterdam
In Amsterdam zijn inmiddels al meer dan 50 huiskamerrestaurants geregistreerd op AirDnD. Zo kun je bij Valerie in Oud-Zuid voor 25 euro genieten van een ‘Rondje Azië’ diner met Tom Kha Kai soep, Vietnamese loempia’s met tamarindesaus, Indiase Rogan Josh curry en Ca Phe Da Cheesecake met de smaak van Vietnamese ijskoffie. Of proef bij Jeske in de Rivierenbuurt van haar Venetiaanse menu met crostini’s, gestoofde kalfswang en romige pannacotta met vers fruit voor 27,50 euro. Ook het culinaire ‘Wildpluk’ diner van Alex in Amsterdam West klinkt erg aanlokkelijk met coquilles & texturen van tomaat en radijs, kalkoenfilet met een lak van honing, noten en cranberries en een zelfgemaakte bounty met kokos-cream likeur voor 38,50 euro.
Wat vind jij van het concept van AirDnD? Zou jij in een huiskamerrestaurant willen eten of misschien zelfs wel zelf je eigen restaurant starten?
Airdnd 3
Share.

About Author

Leave A Reply