Just Opened: Innovatieve tapas bij Pikoteo!

0

Zin in de Spaanse keuken, maar niet wéér die afgezaagde tapas gerechten? Breng dan een bezoekje aan het pas geopende Pikoteo Taberna in de Spaarndammerbuurt!

Pikoteo is een tapasbar nieuwe stijl. Ze halen hun inspiratie niet alleen uit traditionele Spaanse bars, maar ook uit streetfood markten in Zuidoost Azië en Zuid-Amerika en fine dining restaurants van over de hele wereld. De naam komt van ‘picotear’, wat zoiets betekent als knabbelen, kleine hapjes eten op een informele manier. En dat is precies wat je bij Pikoteo kunt verwachten!

Shared dining zoals in een ‘gewone’ tapasbar, maar dan met een innovatieve twist. Wat je je daar bij voor moet stellen? Hier deel je kleine gerechtjes zoals de ‘Pulpo’ met kimchi en crunchy quinoa, ‘The Perfect Egg’ met truffel en aardappelschuim, ‘Gambas’ geserveerd als risotto met gember-vanille olie en ‘El Steak’ met chimichurri en gerookte thee. Bijzondere combinaties die er ook nog eens uitzien als kunstwerkjes. En het zou de Spaanse keuken niet zijn zonder wat lekkere gebakken en gefrituurde hapjes. Wat dacht je van huisgemaakte calamari met saffraanmayonaise, aubergine beignets met miso en honing, croquetas de jamon of patatas bravas zoals je die nog nooit gegeten hebt.

Daarnaast hebben ze ook cocktails die zeer de moeite waard zijn – het team komt tenslotte van (het helaas inmiddels gesloten) Hugo’s, dat in 2014 de award voor beste cocktailbar van Nederland won. Maar ook voor goede wijnen en biertjes zit je natuurlijk goed hier.

Pikoteo heeft dus alle onderdelen in huis om een blijvertje te worden. Niet alleen als buurtrestaurant, maar om zeker om eens voor om te fietsen.

Pikoteo 6

Pikoteo 5

Pikoteo 8

Pikoteo 9

Pikoteo 4

Pikoteo 7

Pikoteo 3

 

Pikoteo Taberna Amsterdam

Waar: Houtmankade 9, Amsterdam (Spaarndammerbuurt)

Wanneer: zondag-donderdag van 11:00 tot 01:00 uur, vrijdag-zaterdag van 11:00 tot 03:00 uur

Website: http://pikoteo.dev.antheainteractive.com/

Share.

About Author

Leave A Reply