Rollend naar huis na Rollende Keukens

0

Food heaven on wheels! Het zonnetje werkte gisteren helaas nog niet mee, maar dat was dan ook meteen het enige nadeel van de Rollende Keukens. Het was weer top! Goede sfeer, een heel gezellig en mooi opgezet terrein, goede muziek, leuke bars en natuurlijk héél veel food trucks met bijzondere en creatieve hapjes en gerechten.

IMG_1509[1]     IMG_1516[1]

Rollende Keukens begon al in 2008 met 20 food trucks, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste evenementen van Amsterdam. Er zijn nu maar liefst 130 food trucks te vinden op het terrein met hapjes uit alle hoeken van de wereld en voor zowel liefhebbers van grote hoeveelheden vlees als voor vegetariërs en zoetekauwen.

IMG_1506[1]     IMG_1507[1]

Natuurlijk hebben wij ook de nodige hapjes geproefd. Zo proefden we bij Wild van Wild twee heerlijke broodjes; een pita met gyros van wild zwijn en een broodje met merguez van ree. Genieten! Superleuk idee om het eten van wild zo wat meer toegankelijk te maken en de smaken van het wild maken deze snacks echt bijzonder.

IMG_1513[1]     IMG_1525[1]

Bij Monsieurs Croquette proefden we enkele heerlijke huisgemaakte croquetten: eend met truffel, konijn met pompoen en oude kaas met pastinaak. Rijk gevuld, goed van structuur en met ieder een bijpassende mayonaise. Daar kan een Febo kroket zeker niet tegenop :-) Ook de mannen van Curryup!, die we ook al tegenkwamen op het Food Film Festival, waren hier weer aanwezig met hun superlekkere curries.

IMG_1514[1]     IMG_1515[1]

IMG_1520[1]     IMG_1519[1]     IMG_1517[1]

Tijd voor wat zoets! Hiervoor brachten we een bezoekje aan Hemelse Poffertjes en ik moet zeggen, ze waren inderdaad behoorlijk hemels. De traditionele versie met boter en poedersuiker was heerlijk, maar je kunt ook voor meer bijzondere versies kiezen. Probeer de ‘nachtmerrie’; wat hierin zit verklappen ze niet dus ik zal dit ook doen, maar het is echt een aanrader en om een hint te geven: er komt vuur en geknetter bij kijken… Leuk detail, de poffertjes worden bovenop de food truck gebakken en rollen dan door een lange pijp naar beneden op je bordje.

IMG_1522[1]     IMG_1521[1]     IMG_1526[1]    IMG_1536[1]

Ben je verslaafd geraakt aan al dit food truck lekkers? Goed nieuws! Nadat dit door gedoe met vergunningen lang niet mogelijk was, gaat de gemeente Amsterdam nu een proef doen met het toelaten van food trucks in de stad. Stadsdeel Zuid heeft in ieder geval al laten weten dit snel mogelijk te gaan maken, dus hopelijk vinden we deze food trucks snel terug op straat.

Meer weten over food trucks in Nederland? Koop dan het boek ‘Reizende Sterren’ (http://reizendesterren.org/) over de street food scene in Nederland, waarin food truck ondernemers hun verhaal vertellen én hun signature dish recepten delen. Een must-read dus!

Tot en met zondag staan alle Rollende Keukens er nog, dus breng vooral nog een bezoekje en ga met een lege maag!

 

Rollende Keukens

Waar: Westergasfabriek

Wanneer: 28 mei t/m 1 juni

Kosten: gratis toegang

8.6 Zeer goed
  • Eten 8.5
  • Drinken 8.0
  • Service 9.0
  • Sfeer 9.0
Share.

About Author

Leave A Reply