Tried & Tested: Café Panache, een hotspot met internationale allure

0

Laatst schreef ik al dat de nieuwe hotspot Café Panache zijn deuren heeft geopend aan de Ten Katestraat in Oud-West. Dat moest natuurlijk snel getest worden!

Café Panache zit gevestigd in de voormalige marktopslag van de Ten Katemarkt. Deze enorme ruimte is nu omgebouwd tot een prachtig restaurant. Als je binnenkomt ben je echt even onder de indruk van de imposante ruimte die stijvol en kleurrijk is ingericht. Je merkt meteen dat Panache een plek is met internationale allure, die ook niet zou misstaan in een stad als Londen of New York. En je merkt ook zeker dat het nu al een hotspot is geworden, want de zaak loopt helemaal vol gedurende de avond.

Het menu is gebaseerd op wat er op de markt te krijgen is. Zo kun je een wisselend drie-gangen marktmenu bestellen voor 30 euro. Ook kun je a la carte bestellen, met hoofdgerechten die bedoeld zijn om te delen. Wij gaan voor twee hoofdgerechten: de rib eye en het vegetarische gerecht. De rib eye is van een mooi formaat, is heerlijk mals en komt met een goede bearnaise en chimichurri. Het vegetarische gerecht met parelgort lijkt net een soort risotto. Hij is lekker romig en smaakvol. De frites met huisgemaakte saus die we erbij bestellen smaken ook erg goed. Beide goede gerechten dus, al zijn ze niet heel origineel en uitgesproken qua samenstelling of smaak. We eindigen met een kaasplankje. Prima kazen, alleen we moeten zelf vragen om een toelichting.

Al met al zijn we meer onder de indruk van de ruimte dan van het eten. Dat is gewoon prima, maar blijft niet echt hangen. Je komt bij Café Panache echt voor de ervaring; voor de sfeer, de gezelligheid en het mensen kijken.

De bar voorin is heel leuk om voor of na je diner een drankje te gaan doen. Neem een lekker wijntje of probeer één van de cocktails! Je zit er gezellig, vooral aan de bar waar je de barmannen druk bezig ziet met het shaken van cocktails. Wel een nadeel: toen wij er zaten hing er nogal een rioollucht in de bar… Maar verder een hele leuke plek om een drankje te doen in West!

Panache 8     Panache 9

Panache 10     Panache 6

 

Café Panache Amsterdam

Waar: Ten Katestraat 117, Amsterdam

Wanneer: zeven dagen per week geopend vanaf 17:00 uur

Website: https://www.facebook.com/panacheamsterdam

Share.

About Author

Comments are closed.