Tip: Bezoek zondag eenmalige pop-up restaurants op Restaurant Day!

0

Cheers to the weekend!! En het belooft weer een culinair weekend te worden. Zondag is er namelijk weer een nieuwe versie van Restaurant Day in Amsterdam!

Restaurant Day is een wereldwijd food festival waarbij iedereen voor één dag zijn eigen ‘huiskamer’ restaurant kan runnen. Het festival dat in Finland gestart is en door vrijwilligers wordt gerund, wordt vier keer per jaar georganiseerd met als doel om nieuwe mensen te leren kennen, leuke locaties te ontdekken en nieuwe gerechten te proberen.

Restaurant Day 4     Restaurant Day 6

Door heel Amsterdam openen hobbykoks zondag een eigen eettentje. Dat kan zijn in huizen, tuinen, parken en op pleintjes. Een paar aanraders voor aanstaande zondag:

– Bij La Cuisine de Sophie op de Nassaukade kun je een authentiek zuid-Frans 3-gangen menu eten volgens ‘la cuisine Catalane’.

– Bij Emilie’s Alley in de Eerste Weteringdwarsstraat kun je genieten van een heerlijke brunch bestaande uit verschillende gerechten en taartjes.

– The Pig in the Pijp bezorgt je een echte Romeinse ervaring met bruschetta’s, pasta’s en kleine kippetjes. Je kunt hier zelf bepalen wat je betaalt!

– In het Oosterpark kun je bij Caribbean Sweets caribbische hapjes en tropische fruitcocktails proeven.

– Eveneens in het Oosterpark kun je op een 12 meter hoge elektrische hoogwerker (ja, je leest het goed!) genieten van een high tea of sunset sangria terwijl je uitkijkt op de Buurtcamping!

Het volledige aanbod vind je op: http://www.restaurantday.org/nl/. Enjoy the weekend!

Restaurant Day 1     Restaurant Day 5

 

Share.

About Author

Leave A Reply