Tried & Tested: Asian streetfood bij Happyhappyjoyjoy!

0

Waar ik vorige week wilde gaan eten voor mijn verjaardag? Bij het nieuwe Happyhappyjoyjoy natuurlijk! Dit nieuwe restaurant in Amsterdam Oud-West van chef-kok Julius Jaspers is een walhalla voor liefhebbers van Aziatisch eten.

Het concept: streetfood hapjes uit verschillende Aziatische landen om gezellig samen te delen. Shared dining Asian style dus! Laat je tafeltje vol zetten met de heerlijke smaken uit China, Japan, Viëtnam, Korea en Thailand. Stokjes in de aanslag en genieten maar.

De inrichting is lekker kleurrijk, vrolijk en druk; je waant je meteen in Aziatische sferen. Felgekleurde posters aan de muur, geisha parasolletjes aan het plafond, neon verlichting, een grote bar bij binnenkomst en een open keuken waar je zelfs aan de bar kunt meekijken hoe de spicy hapjes bereid worden.

Happyhappy 5     Happyhappy 6

Wat je zeker moet bestellen: dim sum hapjes (van Oriental City, dé dim sum tent van Amsterdam), de Thaise viskoekjes, de 5-spiced pork, de Shanghai soy duck, de Vietnamese gehaktballetjes en de Mango Bao als dessert.

Bestel er een fles Umeshu plum wine bij, lekker subtiel zoet en een perfecte match bij de Aziatische hapjes. Mocht je daar niet zo’n liefhebber van zijn, ze hebben ook een kaart vol met bijzondere Aziatische biertjes, frisdranken en theesoorten.

Wat we iets minder vonden: de hot & spicy shrimps – te overheersende gekruid en enigszins overpriced voor wat je krijgt, de wooly lamb – niet zo bijzonder qua smaken en de banana fritters – enigszins taai aan de buitenkant.

Happyhappy 1     Happyhappy 3

Happyhappy 7     Happyhappy 9

Het is soms wat moeilijk om de bediening te pakken te krijgen, maar ze zijn heel hartelijk en hebben het ook duidelijk écht heel druk. De tent zit helemaal vol op een vrijdagavond! Heel goed: omdat ze net open zijn vragen ze aan alle klanten feedback door een notitieboekje op tafel te leggen waar je je opmerkingen in kunt noteren. Hier kunnen veel nieuwe restaurants een voorbeeld aan nemen. Gelukkig hebben we niet zoveel opmerkingen, we hebben een heerlijke avond gehad!

Je kunt er ook afhalen, maar eigenlijk is dat hartstikke zonde. Ga er gewoon met een groepje vrienden eten en geniet van het heerlijke eten en de gezellige drukte!

Happyhappy 11

Restaurant Happyhappyjoyjoy – Amsterdam Oud-West

Waar: Bilderdijkstraat 158hs

Wanneer: zondag t/m donderdag 12:00-01:00 uur, vrijdag en zaterdag 12:00-02:00 uur

Website: http://happyhappyjoyjoy.asia/nl/

Share.

About Author

Comments are closed.