Tried & Tested: het vernieuwde Restaurant De Kersentuin!

0

Je hebt vast wel eens gehoord van Restaurant De Kersentuin, dit restaurant – gevestigd in het Bilderberg Garden Hotel in het chique Oud-Zuid – is namelijk al meer dan 35 jaar een begrip in Amsterdam. Nu vonden ze het tijd voor vernieuwing. Een nieuw logo, een nieuwe chef-kok, een nieuw interieur én een nieuwe menukaart – overal ging een frisse wind doorheen. Ik mocht het nieuwe concept komen testen en dat deed ik natuurlijk graag!

Ik had er zelf een jaar of vier geleden wel eens gegeten en was toen al erg gecharmeerd over het eten, alleen het interieur en de sfeer waren wat stijfjes. Daar hoef je nu niet meer bang voor te zijn; het interieur is warm, sfeervol en modern. Naast de tafeltjes vind je er ook leuke booths en wil je de keuken goed in de gaten houden, dan kun je zelfs plaatsnemen aan de Chef’s Table.

Kersentuin 1     Kersentuin 2

In de keuken zwaait Stefan van Sprang de scepter als executive chef. Hij is geen onbekende, hij heeft namelijk maar liefst 2 Michelin sterren op zijn naam staan aangezien hij bij het bekende Aan de Poel in Amstelveen de culinaire regie voert. Het menu is wat meer casual gemaakt door een shared dining concept. Je kunt allerlei kleine gerechten (formaat tussengerecht) bestellen – allemaal tussen de 15 en 20 euro – om zo zelf je menu samen te stellen en te bepalen hoeveel je wilt eten. Stefan van Sprang heeft ook enkele signature dishes van Aan de Poel meegenomen in een vereenvoudigde vorm.

We begonnen de avond in de stylish vormgegeven bar. Wat knap is gedaan, is dat je hier niet het typische hotelgevoel krijgt, maar dat er wél een internationale sfeer hangt. Onze smaakpapillen worden zeer goed opgewekt door de lekkere hapjes die we krijgen. Een plankje met Pata Negra ham die smelt op je tong en prachtige oesters met lekkere garnituren.

Kersentuin 3     Kersentuin 4

Eenmaal aan tafel in het restaurant vertelden Stefan van Sprang en Wessel Ruijmgaart – die de dagelijkse leiding in de keuken heeft – trots over hun nieuwe concept en de bijzondere gerechten die op de kaart staan. We mochten proeven van de ‘gamba speciaal’ gefrituurd met curry, sjalotjes en citroengras, van de beef sashimi met sukadevlees in bloody mary en van lekkere friandises om de avond mee compleet te maken. Wat een bijzondere smaken allemaal! We hebben echt genoten van de heerlijke gerechtjes. We vonden ze wel wat aan de kleine kant, maar dat was vooral omdat ze smaakten naar meer en je kunt natuurlijk zelf zoveel gerechtjes kiezen als je wilt. Een goed wijntje erbij en je hebt een heerlijke avond.

Tip: ook leuk voor een bijzondere lunch!

Kersentuin 5     Kersentuin 6

Restaurant De Kersentuin – Bilderberg Garden Hotel

Waar: Dijsselhofplantsoen 7 (aan de Apollolaan), Amsterdam Zuid

Wanneer: lunch maandag t/m vrijdag 12:00 – 14:00 uur, diner maandag t/m zaterdag 18:00 – 22:00 uur

Website: http://www.dekersentuin.nl/

Share.

About Author

Comments are closed.