Tried & Tested: het nieuwe Dim Sum Now in de Pijp

0
Weleens dim sum gegeten bij het bekende Oriental City? Je eet er heerlijk, maar bepaald gezellig is het er niet. In dat gat is het nieuwe Dim Sum Now gesprongen, die dim sum in een hip en fris jasje heeft gestoken! Dat wilde ik natuurlijk even testen…
Dim Sum Now heeft zijn deuren geopend in een leuk klein pandje aan de Ferdinand Bolstraat, midden in de drukte van de Pijp. Je herkent het al van ver aan de ramen die flink beslagen zijn van al dat stomen, dus dat er boven het raam ‘Baskets of Steamy Goodness’ staat lijkt al meteen geheel toepasselijk.
Dim Sum Now 2
Binnen spreek ik Yiu Ting, één van de oprichters, die vertelt hoe ze begonnen zijn als foodtruck en die altijd zo enorm druk was dat het duidelijk was dat ze hier meer mee moesten doen. Ze gingen op zoek naar een geschikt pand én sloegen de handen ineen met een Chinese familie die de dumplings en gyoza voor ze maakt. Wat ze zo bijzonder maakt: alles wordt bereid met pure ingrediënten, zonder smaakversterkers of andere onnatuurlijke toevoegingen. Wel zo gezond én lekker.
Dim Sum Now 5
En lekker is het! De dumplings en gyoza zijn erg smaakvol en je proeft echt goed de individuele ingrediënten. Vooral de eend gyoza was bij mij favoriet. Ze worden geserveerd op een leuk plateau met daarbij edamame boontjes of wakame (zeewiersalade) en thee. Ideaal als gezonde lunch. Maar vergeet ook zeker de wat meer bijzondere gerechten niet te bestellen, juist die zijn echt verrassend! Vooral de Lotus Leaf Wrap (gevuld met sticky rice, kip, garnaal en paddenstoelen) is heel bijzonder en smaakvol. En om het lekker zoet af te sluiten is de Sweet Custard Bun die overgoten wordt met warme gecondenseerde melk een aanrader, heerlijk!
Het is er vrij klein en druk, maar je zit hier prima om snel wat lekkers te eten. Je kunt de dim sum ook afhalen en thuis stomen in een stoommandje. Binnenkort gaan ze nog bezorgen ook, zodat je altijd goed zit als je dim sum cravings hebt.
En nu maar hopen dat ze snel meer vestigingen openen… Eentje in Oud-West, please? :-)
Dim Sum Now 3
Dim Sum Now 6
Dim Sum Now 4
Dim Sum Now Amsterdam
Waar: Ferdinand Bolstraat 36
Wanneer: dagelijks geopend van 11:00 tot 22:00 uur
Share.

About Author

Leave A Reply